Välkommen till STRÄCKLÖPET

Sträcklöpet är ett lopp för dig som söker en naturlig utmaning. Sträckan ligger på runt 10km varje år och banan går alltid efter ett rakt streck. Enda regeln är att man måste kunna ta sig fram utan extra hjälpmedel utöver sina skor. Under loppet kommer du ställas inför tuffa naturliga hinder som kärr, stockar, branta stigningar, små stup osv. allt som naturen har att bjuda på. Korsar strecket ett kärr så korsar även du kärret. Det här är en helkul utmaning för alla som vill känna att man presterat något utöver det vanliga. Någon sammanfattade loppet med orden "-som ett dåligt vägval vid orientering"

onsdag 8 september 2010

LIDALÖPET


Lida friluftsgård, 2 oktober, start kl.14.00.
Vägbeskrivning: http://www.lida.nu/

Nu är det dags för höstens klubb-event med Sträcklöpet. Den 2 oktober kommer vi köra ett träningslopp ute vid Lida Friluftsgård för medlemmar* i föreningen Sträcklöpet. Är du inte medlem kan du bli det genom att ställa upp i Lidalöpet (se avgiftsalternativen nedan). Vi har avsiktligt lagt loppet två veckor innan Tjurruset och hoppas att ni är sugna på att trimma formen tillsammans med oss i Sträcklöpet.

Lidalöpet är ett terränglopp på ca 1 mil. Vi samlas och startar strax bortom restaurangens uteservering. Det finns ingen bana utan du ska helt enkelt ta dig runt sjön Getaren efter eget huvud. Utmaningen ligger i att välja en lagom avvägd linje att springa efter. Nära sjön ger kortast sträcka men klart kärvast terräng… Det finns varken snitslar eller regler med undantag för en privat tomt som vi måste lämna ostörd.

Det här blir alltså en kamp som kräver att du är både vaken och i form. Terrängen bjuder på många smultron som vi kan garva åt medan vi avnjuter en välförtjänt korv efter målgång!

Tidtagning sker helst med egen klocka. Har du ingen klocka kommer vi ha en gemensam tidtagning vid start. Du läser sedan av din egen tid vid målgång.

Vid start/mål kommer det finnas ett litet utbud av korv, dricka och diverse annat så långt lagret räcker till publik och anhöriga. Kontant betalning.

*De som sprungit Sträcklöpet är automatiskt redan medlem i föreningen Sträcklöpet.


Startavgifter.
Redan medlem: 40 kronor
Startavgift och korv.

Icke medlem: 80 kronor
Startavgift för Lidalöpet, korv, medlemskap i Föreningen Sträcklöpet som ger förtur till start i Sträcklöpet 2011.

Icke medlem: 100 kronor
Startavgift för Lidalöpet, Sträcklöpet 2010 tröja (begränsat antal tröjor kvar), korv, medlemskap i Föreningen Sträcklöpet ger förtur till start i Sträcklöpet 2011.

Hur/när betalar man?
Medlemmar betalar smidigast via vårt Plusgiro. Då får vi en bild av de sjuka mängder korv som kommer att gå åt. OBS! Ange fullständigt namn i er betalning och tänk på att det tar några dagar innan pengarna landar så försök betala i tid. Annars går det bra att skriva ut betalningskvitto och visa vid start alternativt betala på plats.
Icke medlemmar betalar enklast på plats då antalet tröjor är begränsat och först till kvarn gäller.

PlusGiro: 547843-3

PS: Ni som betalade för Sträcklöpet 2010 men sedan fick förhinder kan passa på att köra Lidalöpet och då hämta ut sin tröja med äran i behåll.

Alla är varmt välkomna
STRÄCKLÖPET

7 kommentarer:

  1. Meh, borde ju gå finfint att simma runt sjön istället för oss som har ont i foten.

    SvaraRadera
  2. Ajdå, så olägligt med en trasig fot. Jag beklagar verkligen. Om det kan hjälpa dig till start så har vi enormt mycket tejp.

    // Peter

    SvaraRadera
  3. Mats Fryxell, Tullinge SK8 september 2010 kl. 05:12

    OBS. Skogarna söder och norr om Getaren är avlysta fram till Tiomilabudkavlen 2011. Avser man delta i Tiomila skall man inte springa sträcklöpet. se www.tiomila.se

    SvaraRadera
  4. Tack för upplysningen Mats!
    Det var information vi inte kände till.

    Ni som ämnar ställa upp i Tiomila har vi stor respekt för och vi vill önska er lycka till!!!

    // Peter & Mauritz

    SvaraRadera
  5. vad menas med att det är avlyst?

    SvaraRadera
  6. På ren svensk menar man att om man planerar att delta i Tiomila 2011 så får man helt enkelt avstå från att vistas i detta område. Man är bannlyst, förvisad och din allemansrätt i området är tillfälligt indragen, men bara om du ska delta i Tiomila 2011.

    SvaraRadera
  7. Äntligen!
    Glöm inte stark senap från Turku.
    /felix

    SvaraRadera